top of page

Πώς να φροντίσετε διαφορετικούς τύπους φυσικά σγουρά και φριζαρισμένα μαλλιά

Από απαλούς κυματισμούς μέχρι σφιχτές μπούκλες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σγουρά μαλλιά είναι εντυπωσιακά όμορφα. Ωστόσο, τέτοια μαλλιά χρειάζονται λίγη προσοχή για να δείχνουν καλύτερα. Επομένως, μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους δεν αρκεί όταν πρόκειται για τη φροντίδα των διαφορετικών τύπων φυσικών μαλλιών με μπούκλες.ΣΓΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ: ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝΌσοι έχουν αυτό το υπέροχο πλεονέκτημα γνωρίζουν ότι η φροντίδα των φυσικών μαλλιών τους συνοδεύεται από προκλήσεις που συνήθως δεν αντιμετωπίζουν τα άτομα με ίσια μαλλιά. Εάν τα μαλλιά σας ειναι σγουρά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε αντιμετωπίσει τα ακόλουθα προβλήματα:


Φριζάρισμα

Επιρεππή

Ξηρότητα

Πορώδες (η ικανότητα της τρίχας να απορροφά και να συγκρατεί την υγρασία)

Μαλλιά που είναι θαμπά ή χωρίς λάμψη


Όταν τα μαλλιά είναι σγουρά, είναι συχνά πιο δύσκολο για το σμήγμα να κατέβει από το δέρμα της κεφαλής στον άξονα της τρίχας και να διεισδύσει πλήρως στα μήκη και τις άκρες. Όσο πιο σφιχτές είναι οι μπούκλες, τόσο πιο περίπλοκο είναι. Το αποτέλεσμα ? Τα λέπια παραμένουν ανοιχτά, απαιτούν περισσότερη ενυδάτωση και στερούνται θρέψης.


Για να αποφύγετε αυτά τα μειονεκτήματα, πρέπει πρώτα να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για σγουρά μαλλιά, κάτι που απαιτεί να γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους από μπούκλες. Μόνο τότε μπορείτε να κάνετε εξατομικευεμένες επιλογές σχετικά με τα προϊόντα σας , με ειδικά σχεδιασμένα για σγουρά και φριζαρισμένα μαλλιά για να δώσετε στις μπούκλες σας περισσότερη ευκρίνεια και αναπήδηση.
ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΑΣΥπάρχουν πολλές συμβουλές στον Ιστό που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τον κωδικό για τον τύπο των μαλλιών σας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η φροντίδα για τα σγουρά μαλλιά δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκη. Συχνά είναι καλύτερο να ακολουθήσετε μια απλή προσέγγιση για τον προσδιορισμό του σωστού τρόπου φροντίδας των μαλλιών σας.


Γενικά, οι διαφορετικοί τύποι φυσικών σγουρών μπορούν να ομαδοποιηθούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες:


Κυματιστό έως σγουρό (μαλακή υφή)

Πολύ σγουρά έως φριζαρισμένα (πιο σφιχτές μπούκλες, συνήθως άφρο μαλλιά)
ΜΑΛΛΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΕΩΣ ΣΓΟΥΡΑ: ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ S
Τα κυματιστά έως σγουρά μαλλιά διαθέτουν απαλούς κυματισμούς σε σχήμα S που είναι γενικά ομοιόμορφοι από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Η αφυδάτωση, η ζημιά και τα σκληρά προϊόντα μπορεί να τα βαρύνουν. Έτσι, οι μπούκλες χαλαρώνουν και χάνουν το φυσικό τους κύμα. Οι μπούκλες σε σχήμα S χρειάζονται ελαφριά ενυδάτωση, απαλή φροντίδα, ένα προϊόν που θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τις μπούκλες, φροντίδα για κράτημα και έλεγχο του φριζαρίσματος.

Ιδανικά προιόντα για το styling, για λεπτά εως κανονικά μαλλιά, το σύμπλεγμα rice curl complex θα προσφέρει βελτίωση στη κατάστασης της τρίχας, ενδυνάμωση και ενίσχυση στην διατήρηση της μπούκλας.

Για κανονικά εως χοντρά μαλλιά το σύμπλεγμα coil E complex και έλαιο jojoba για μεγαλύτερη διάρκεια στην ελαστικότητα καθώς και ανάλαφρη λείανση στην επιδερμίδα της τρίχας.

Απόλυτη θεραπεία για αυτή την κατηγορία μαλλιών είναι η molecular hair refilling, για την αποκατάσταση και την ανθεκτικότητα των μαλλιών σας.ΜΑΛΛΙΑ ΣΓΟΥΡΑ ΕΩΣ ΑΦΡΟ: ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ Z
Τα μαλλιά που είναι πολύ σγουρά έως φριζαρισμένα χαρακτηρίζονται από σφιχτούς κυματισμούς, που μερικές φορές αναφέρονται ως "ζιγκ-ζαγκ μπούκλες", με τιρμπουσόν ή σχήμα "Z" με πολύ έντονες γωνίες. Είναι γενικά λεπτά και εύθραυστα και μπορεί να είναι απείθαρχα και επιρρεπή στο σπάσιμο εάν δεν τα φροντίζετε σωστά. Οι επαναστατικές μπούκλες σε σχήμα Ζ χρειάζονται προϊόντα αφιερωμένα σε φριζαρισμένα μαλλιά που παρέχουν βαθιά ενυδάτωση για μέγιστη απαλότητα και δύναμη.

Ιδανικά προιόντα για το styling ,προϊόντα που περιέχουν το σύμπλεγμα enviroshield complex ένα πανίσχυρο UV φίλτρο που συνοδεύεται από ελαιόλαδο,εκχυλίσματα avocado και κεράσι barbados, τα οποία βελτιστοποιούν την λάμψη,αξαλείφουν το φριζάρισμα, προσδίδοντας μια ανάλαφρη φυσική κίνηση.

Ιδανική θεραπεία για τα σγουρά έως φριζαρισμένα μαλλιά, η total control brazilian keratine system. Απόλυτα εξατομικευμένη θεραπεία μαλλιών, καθώς το θείο και η κυστίνη δύο απαραίτητα αμινοξέα για την επιδερμίδα της τρίχας, θα σφραγίσουν εξαλείφοντας όλο το φριζάσμα χωρίς να χαθεί το σχήμα της μπούκλας.ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΣΓΟΥΡΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝΤώρα ξέρετε για τους διαφορετικούς τύπους φυσικών μαλλιών με μπούκλες και τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα και θεραπείες για σγουρά μαλλιά. Τι να κάνουμε όμως μετά; Εκτός από τη γνώση των καλύτερων προϊόντων για σγουρά μαλλιά, σας προσφέρω μερικές συμβουλές και κόλπα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ανάγλυφα μαλλιά σας μέρα με τη μέρα.


ΞΕΠΛΗΜΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ

Αφιερώστε χρόνο για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό για λίγα δευτερόλεπτα μετά το λούσιμο για να σφραγίσετε τα λέπια και να αποφύγετε το φριζάρισμα.


ΟΜΑΛΛΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ

Να είστε προσεκτικοί όταν βουρτσίζετε τα σγουρά μαλλιά, ειδικά όταν είναι βρεγμένα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Συνιστάται ανεπιφύλακτα η χρήση μιας φαρδιάς οδοντωτής χτένας.


ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Εάν θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε θερμότητα, προχωρήστε με προσοχή. Το υπερβολικό hot styling μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη φυσική υφή των μαλλιών σας. Φροντίστε να περιορίσετε τη χρήση, να επιλέξετε μια μέτρια ρύθμιση και να χρησιμοποιείτε πάντα ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα.


ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ

Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να μειώσετε την τριβή κατά τη διάρκεια της νύχτας που μπορεί να διαταράξει το φυσικό σχήμα των μπούκλες σας.


Comments


Spot on
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχεία
Αναζήτηση με Tags
Follow us
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Tumblr Icon
bottom of page